Wij ondersteunen

Health Promotion South Africa Trust!
Het Bestuur Steun de projecten

Vrienden van de Health Promoters ondersteunt de projecten van de Health Promoters in Zuid-Afrika en Lesotho.

De Health Promotion South Africa Trust is een non-profitorganisatie die ziekten helpt voorkomen in de townships/sociaal-economisch kwetsbare gemeenschappen door basisgezondheidsvoorlichting te geven aan de bevolking. Wij geloven dat gezondheidsvoorlichting een mensenrecht is, en de basis voor een beter leven. Daarom steunt de Stichting Vrienden van de Health Promoters deze organisatie.

Demografisch gezien bereiken zij kinderen, adolescenten en volwassenen, die in voorheen achtergestelde/onderontwikkelde gemeenschappen van Zuid-Afrika leven. Deze voorlichting is van essentieel belang, aangezien elk jaar uit Zuid-Afrikaanse statistieken blijkt dat een toenemend aantal kinderen en volwassenen sterft aan ziekten die te voorkomen zijn, zoals gastro-enteritis (diarree, uitdroging), HIV/AIDS, TB en zwaarlijvigheid. De tussenkomst van Health Promotion South Africa Trust, draagt bij tot het verstrekken van vitale gezondheidsinformatie die nodig is om weloverwogen beslissingen te nemen over de gezondheid van de gemeenschap en van het individu.

De Nederlandse organisatie De Vrienden van de Health Promoters ondersteunt deze organisatie en is in bezit van de ANBI status.

Een aantal van onze partners en donateurs

wilde ganzen
haella
universiteit maastricht
stichting hofstee

Nieuws