Blog

Vrienden van de Health Promoters Nederland / nieuws  / Marieke de Boer: Blog # 3

Marieke de Boer: Blog # 3

Ik ben eindelijk gewend aan het Zuid-Afrikaanse leven. Tegenwoordig ben ik gewend aan de 50 cent lunches in de townships. Voor dat kleine bedrag krijg je veel eten! Een van de dingen waar ik nu aan gewend ben is de zon en de wind… de wind! Tijdens mijn tijd in de townships werd ik Mlungu of leraar genoemd terwijl ik met mijn collega’s rondliep.

Helaas zit mijn tijd bij Health Promoters er bijna op. Ik heb zo’n geweldige tijd gehad met een geweldig team. Er is één onderwerp waar ik graag over wil praten: het project Life Changing Health Education.

Elke week is er een nieuwe post met een foto van een deelnemer met een tekst met wat de Health Promoters voor hun leven hebben gedaan. Ik heb de eer gehad om veel mensen te interviewen. Het is heel ontroerend om de impact te horen die Health Promoters met hun workshops op hun leven hadden. Door dit contact met die mensen kreeg ik een confronterend beeld van de gezondheidssituatie in de verschillende townships. Basiskennis heb ik van jongs af aan geleerd en dat is voor volwassenen volkomen onbekend.

Voor mij is het tijd om mijn spullen in te pakken en afscheid te nemen van Health Promoters en Zuid-Afrika… na een welverdiende vakantie natuurlijk…