Blog

Vrienden van de Health Promoters Nederland / nieuws  / Marieke de Boer: Blog # 2

Marieke de Boer: Blog # 2

Mijn derde week als vrijwilliger bij Health Promoters zit er alweer op. En wat een avontuur was het! De verschillen tussen mijn thuis en Zuid-Afrika zijn enorm. Het begint allemaal met het feit dat Zuid-Afrikanen veel meer knuffelen dan Nederlanders. Waar we begroeten met een handdruk als we iemand voor het eerst ontmoeten, krijg je een knuffel in Zuid-Afrika. Absoluut een warm welkom als je het mij vraagt! Toen moest ik rijden. In Nederland rijden we aan de rechterkant van de weg. Nu moest ik links rijden. Ik begin er gewend aan te raken. De eerste paar keer zette ik de ruitenwissers aan in plaats van mijn richtingaanwijzer.

Hoe dan ook, genoeg over mijn autorijden, ik kwam hier om vrijwilligerswerk te doen bij Health Promoters. Dat is een hele ervaring. Elke dag kom ik naar het kantoor in Kayamandi om te helpen met administratieve taken en samen te werken met het team uit Zuid-Afrika. Daarnaast bezoek ik ook andere townships in de omgeving om workshops te volgen en dit vast te leggen op camera.

Het is heel bijzonder om alles te zien en er deel van uit te maken. Ook bezocht ik scholen, praatte ik met de kinderen van de Senior Health Promoters, een rondleiding door de township door een Health Promoters-partner. De komende weken staat er nog veel te gebeuren, ik ben benieuwd! In mijn vrije tijd breng ik die graag door hier in het levendige Kaapstad.

Veel te doen, veel jonge reizigers en prachtige natuur. Ik denk dat ik het hier in Zuid-Afrika wel naar mijn zin zal hebben.