Blog

Vrienden van de Health Promoters Nederland / nieuws  / Health Promoters en Promentis werken samen voor geestelijke gezondheidszorg in Zuid-Afrikaanse townships

Health Promoters en Promentis werken samen voor geestelijke gezondheidszorg in Zuid-Afrikaanse townships

Stellenbosch, Zuid-Afrika, 18 juli 2019 Health Promotion South Africa Trust (HPSA) en Promentis Healthcare hebben een veelbelovende start gemaakt met het introduceren van voorlichting over geestelijke gezondheid en verslaving in Zuid-Afrikaanse townships.

Health Promoters heeft de afgelopen jaren heel hard gewerkt om te komen waar ze nu zijn met hun opvoeders op het terrein in verschillende townships, waar ze een belangrijke rol spelen op het gebied van onderwijs en preventie van somatische problemen. Promentis heeft naam gemaakt op het gebied van verslavingszorg en GGZ.

Nadat ze aan elkaar waren voorgesteld, besloten beide organisaties onmiddellijk om hun krachten te bundelen en hun vaardigheden, kennis en netwerk van mensen te combineren om een ​​specifiek educatief programma te creëren voor de senior gezondheidsbevorderaars over het onderwerp verslaving.

“Dit werd zo goed ontvangen dat we besloten de mogelijkheden te onderzoeken om onze samenwerking te intensiveren. De eerste pilot was een veelbelovende start; we willen nu onderzoeken hoe we zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken, door voorlichting te geven over geestelijke gezondheid en geestelijk welzijn als cruciaal onderdeel van het leven en het fysieke welzijn van mensen. Niet alleen door middel van educatieve programma’s, maar ook door het geven van workshops, lezingen, trainingen en e-health programma’s”, zegt George Arrey, CEO van Health Promotion South Africa Trust.

“In de eerste maanden van dit jaar hebben we een pilotprogramma ontwikkeld en gefaciliteerd van onderwijs en vaardigheidstrainingen op het gebied van verslavings- en geestelijke gezondheidskennis. Mijn tegenhanger van de Health Promoters, George Array, heeft een belangrijke rol gespeeld bij het orkestreren dat het publiek de juiste doelgroep was, inclusief de lokale opvoeders. Zonder George was dit niet mogelijk geweest. De basis is er; soortgelijke en meer workshops volgen binnenkort en we bouwen voort op wat we tot nu toe hebben neergezet”, zegt Marcus Teunissen, directeur van Promentis Healthcare.