Blog

Vrienden van de Health Promoters Nederland / nieuws  / De programma’s van de Health Promoters maken het verschil

De programma’s van de Health Promoters maken het verschil

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Belinda-and-George-in-Kayamandi-min-225x300.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Belinda-and-George-min-225x300.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Belinda-and-the-team-1-min-300x225.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Belinda-Xolsiwa-and-George-min-300x225.jpg
Sinds enkele jaren ondersteunen we verschillende sociale projecten in Zuid-Afrika. In het kader van onze nieuwe African Wines en de daaruit voortvloeiende samenwerking met Health Promoters hebben we in januari van dit jaar een aantal projecten bezocht.

Workshop in Khayelitsha

Eerst bezochten we de township Khayelitsha samen met CEO van Health Promotion South Africa Trust (HPSA) George Arrey, een geweldige en gepassioneerde directeur! Daar mochten we deelnemen aan een workshop “Hygiëne”. Petje af voor de dames, die dit begeleiden. Op een goede, interactieve manier geven ze de cursisten handvatten en leren ze toepasbare kennis. Dus geen vage informatie, maar praktische en haalbare informatie en tips. Het is natuurlijk jammer dat wat we in de westerse wereld zo gewoon vinden, water, zeep, elektriciteit, hier niet altijd voorhanden is. Ook dure schoonmaakmiddelen zijn niet te koop. Maar met eenvoudige, vaak ouderwetse remedies, worden de vrouwen geholpen om te leren en de broodnodige hygiëne-activiteiten uit te voeren.

Samenwerken voor de gemeenschappen

We hebben toen ook de projecten in Mfuleni en Kayamandi bezocht. Het bezoeken van een school gaf ons een goede indruk van wat de Health Promoters betekenen voor de gemeenschappen. Bij elk project voel je de passie en de betrokkenheid van de mensen van Health Promoters! Ook is het fijn dat er intensief wordt samengewerkt met andere initiatieven, zoals weeshuizen, sportverenigingen, kinderopvang, scholen etc. We zagen dat er een betere kostenbeheersing is, in plaats van geld uit te geven aan dure gebouwen en andere geldverslindende zaken, gaat nu direct naar de mensen die het nodig hebben!

Steun de Health Promoters!

We zijn bijzonder onder de indruk van het werk dat de Health Promoters doen en we zijn erg blij dat we hun mooie werk kunnen ondersteunen met African Wines! Bedankt aan iedereen voor hun ongelooflijke gastvrijheid!

Belinda & Damiano.
AFRICAN WINES

GENIETEN VAN WIJN EN TERUGGEVEN!