Onze oprichters


Jaren geleden richten dr. h.c. Harold E Robles en dr. Jelle Braaksma de Health Promoters South Africa Trust op. Zij waren zich zeer bewust van de slechte gezondheid van veel mensen in kwetsbare gemeenschappen in Zuid-Afrika. Ze realiseerden zich dat er een dringende behoefte was om deze kwetsbare mensen gratis gezondheidseducatie te geven. Dus richtten ze HPSA op, als een zeer praktische manier om hun droom van gezondere Zuid-Afrikanen te realiseren!

Dankzij deze twee mannen bestaan ​​de Health Promoters en heeft zich een heel team van mensen om zich heen verzameld die zich inzetten voor de filosofie van Albert Schweitzer: “Ik ben het leven dat leven wil, midden in het leven dat leven wil”. Met hoogte- en dieptepunten hebben ze iets in de wereld gecreëerd. De hoogtepunten waren:

  • HPSA was aangesloten bij de Verenigde Naties
  • Health Promotion South Africa Trust geëerd door president Barack Obama
  • Theatershow Water4Life benadrukt belang van schoon water in Zuid-Afrika
  • De Health Promoters geeerd met een koninklijk bezoek

Het ergeste dieptepunt in onze organisatie is het overlijden van onze mentor, inspirator en dierbare vriend  Dr. H.C. Harold Robles waarvan het leven in het teken stond van de Health Promoters en die daar dag en nacht mee bezig was tot zijn laatste adem.

Onze organisatie

Onze resultaten

Sinds de oprichting in 2005 hebben de Health Promoters meer dan 81.000 mensen in hun doelgemeenschappen en daarbuiten bereikt, bewust gemaakt en opgeleid. De wens om gezondheidsinformatie te verkrijgen die nodig is om door het ruige sociaal-economische terrein te navigeren, waar goede gezondheid, welzijn en overleving hand in hand gaan, heeft in de loop der jaren een exponentiële toename van het aantal mensen dat de opleiding gezondheidsvoorlichting van de gezondheidspromotoren. Vooral in deze bedeling van de COVID-19-pandemie kan de bekendheid van onze interventie niet worden overschat. Ons primaire doel is om de vicieuze cirkel van slechte gezondheid, armoede en werkloosheid te doorbreken. Met uw steun blijven we onze Health Promoters trainen en versterken zodat ze een positieve impact hebben op hun gemeenschappen.

Annual report 2020-2021
Annual report 2019-2020
Annual report 2017-2018
Annual report 2016-2017