Blog

Vrienden van de Health Promoters Nederland / nieuws  / Health Promoters geëerd met koninklijk bezoek

Health Promoters geëerd met koninklijk bezoek

Van links naar rechts: Ralf Meppelder, directeur van kasteel de Wittenburg, Z.H. Prinses Anita van Oranje-Nassau-Van Vollenhoven, de Nederlandse Couturier Ronald Kolk, Martine van Loon Labouchère, voormalig grootmeesteres van het Koninklijk Huis en dr. h.c. Harold Robles. Fotocredits: Andreas Schönke.

Op maandag 8 april overhandigde de Nederlandse couturier Ronald Kolk het eerste exemplaar van een sjaal die hij speciaal ontwierp voor de missie van de Health Promoters aan Z.H. Prinses Anita van Oranje-Nassau-Van Vollenhoven. De 50e verjaardag van de humanitaire activiteiten van Dr. Harold Robles, medeoprichter van Health Promotion South Africa Trust (HPSA), werd ook herdacht en gevierd. De locatie was Kasteel de Wittenburg in Wassenaar, dicht bij de Rijkshoofdstad van Nederland, Den Haag.

Diverse artiesten, waaronder de bekende Nederlandse entertainers, Karin Bloemen, Mariska van Kolck en Lou Prince verrasten de gasten met zeer bijzondere optredens. Karin Bloemen speelde voor het eerst en als totale verrassing een lied ter ere van HPSA (Health Promotion South Africa Trust). De avond werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van Kasteel de Wittenburg, ID DJ Entertainment en de vele vrienden van de Health Promoters in Nederland. Voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting was ceremoniemeester. Het diner werd bijgewoond door 160 vrienden.

De missie van Health Promotion South Africa Trust (HPSA), een geregistreerde non-profitorganisatie, is het onderwijzen en bevorderen van gezondheid en welzijn op individueel en gemeenschapsniveau in Zuid-Afrika. HPSA is actief in kwetsbare gemeenschappen, waar volwassenen, adolescenten en kinderen essentiële informatie en praktische vaardigheden leren over hoe ziekte te voorkomen en een gezonde levensstijl te leiden. We geven les in gemeenschapscentra, op scholen, in crèches, in kerken en in commerciële centra.

Aangezien de meerderheid van onze doelgroep uit vrouwen en meisjes bestaat, bieden we op verzoek ook andere workshops aan, zoals omgaan met geweld en verkrachting, opvoedingsvaardigheden en tienerzwangerschappen. We noemen onze leraren Senior Health Promoters en we leiden alleen leraren op die in onze doelgroepen wonen. Onderwezen worden door iemand die hun taal spreekt en in hun gemeenschap woont, helpt onze klanten om beter te leren. We werken ook samen met andere bureaus in de gemeenschappen die we bedienen.

De impact van ons werk is groot. We bereiken jaarlijks tussen de 15.000 en 20.000 mensen. Onze deelnemers genieten van hun leerproces en waarderen de kans om kennis op te doen die de gezondheid en vooruitzichten van hun familie, vrienden en zichzelf kan verbeteren, zeer. Ook wordt ons vaak gemeld dat veel van onze afgestudeerden werk vinden in weeshuizen, crèches, ouderenzorg etc.

De missie van Health Promotion South Africa Trust (HPSA), een geregistreerde non-profitorganisatie, is het onderwijzen en bevorderen van gezondheid en welzijn op individueel en gemeenschapsniveau in Zuid-Afrika. HPSA is actief in kwetsbare gemeenschappen, waar volwassenen, adolescenten en kinderen essentiële informatie en praktische vaardigheden leren over hoe ziekte te voorkomen en een gezonde levensstijl te leiden. We geven les in gemeenschapscentra, op scholen, in crèches, in kerken en in commerciële centra. Aangezien de meerderheid van onze doelgroep uit vrouwen en meisjes bestaat, bieden we op verzoek ook andere workshops aan, zoals omgaan met geweld en verkrachting, opvoedingsvaardigheden en tienerzwangerschappen.

We noemen onze docenten Senior Health Promoters en we leiden alleen docenten op die in onze doelgroepen wonen. Onderwezen worden door iemand die hun taal spreekt en in hun gemeenschap woont, helpt onze klanten om beter te leren. We werken ook samen met andere bureaus in de gemeenschappen die we bedienen.

De impact van ons werk is groot. We bereiken jaarlijks tussen de 15.000 en 20.000 mensen. Onze deelnemers genieten van hun leerproces en waarderen de kans om kennis op te doen die de gezondheid en vooruitzichten van hun familie, vrienden en zichzelf kan verbeteren, zeer. Ook wordt ons vaak gemeld dat veel van onze afgestudeerden werk vinden in weeshuizen, crèches, ouderenzorg etc.

De prachtige sjaal is een must voor alle vrouwen die klaar zijn om te genieten van 100% zijde om hun nek.

De sjaal is te verkrijgen via de speciale website: www.deshawl.nl