Blog

Vrienden van de Health Promoters Nederland / nieuws  / Eerbied voor het leven: de woorden van Albert Schweitzer

Eerbied voor het leven: de woorden van Albert Schweitzer

BOEKVERSIE – ANNA MARIA, FL. november 2017
Eerbied voor het leven: de woorden van Albert Schweitzer
Bewerkt door Harold E. Robles Voorwoord door Roger Gamble

Take part in creating a global compassion consciousness
De woorden van Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, voor het eerst op één plek, over ecologie, mensenrechten en dierenrechten, filosofie, oorlog en vrede, muziek en kunst, en het vormen van een wereldwijde gemeenschap.

“Ik kan niet anders dan eerbied hebben voor alles wat leven wordt genoemd. Ik kan mededogen niet vermijden voor alles wat leven wordt genoemd. Dat is het begin en de basis van moraliteit.”

~ Albert Schweitzer

Deze rijke verzameling van de woorden van Albert Schweitzer beslaat vele decennia en een groot aantal onderwerpen en biedt een kijkje in het leven en denken van een eminente humanitair.

“Reverence for Life” was Schweitzer’s verbindende term voor een concept van ethiek. Hij geloofde dat een dergelijke ethiek de drijfveren van altruïsme en egoïsme zou verzoenen door respect voor het leven van alle andere wezens te eisen en door de hoogste ontwikkeling van iemands hulpbronnen te eisen. De rode draad van dit inspirerende geloof komt naar voren in zijn diep inzichtelijke geschriften. Fragmenten uit niet eerder gepubliceerde brieven aan John F. Kennedy, Norman Cousins, Bertrand Russell en anderen laten zien hoe oprecht Schweitzer toegewijd was aan het creëren van een wereldwijd bewustzijn en het cultiveren van waardigheid jegens alle mensen. Een voorwoord van de voormalige Amerikaanse ambassadeur Roger Gamble, een inleiding door de redacteur, Harold E. Robles, en een korte biografische schets van Schweitzer’s leven ronden deze verbluffende verzameling citaten af.
“De woorden van Dr. Schweitzer zijn tijdloos. Ze zijn niet alleen vandaag relevant, maar ze zullen ook in de toekomst als inspiratiebron dienen. Veel dank aan Harold Robles voor het samenstellen en met ons delen van deze verzameling gedachten van ‘Le Grand Docteur’.” ~ PRESIDENT JIMMY CARTER

“Als je een denker bent, als je om de toekomst van deze planeet geeft, moet je dit juweeltje van een boek kopen.”                                        ~ JANE GOODALL

Te koop: 1 november 2017 Verkrijgbaar bij boekhandels en bij Amazon $ 9,95 Paperback, $ 29,95 Hardcover

ISBN-13: 978-1600251139 Self-Help / Motivational & Inspirational

ISBN paperback: 978-160025-113-9 US Dollars: 9.95

ISBN hardcover: 978-1-60025-115-3 US Dollars: 29.95