Oops...
Slider with alias slider 5 not found.

Wat leren we

 

We leren onze deelnemers over hygiëne, een gezonde levensstijl en het voorkomen en beheersen van chronische levensstijl / infectieziekten.

De meeste deelnemers voltooien onze 12 verplichte basisgezondheidseducatie (BHE), die 8 tot 10 sessies van 3 uur duurt (vaak een keer per week). Elke deelnemer die de BHE voltooit, krijgt een Certificaat van Deelname.

De BHE omvat veel kernvakken zoals Hygiëne en Gezondheid, Gezond Eten, Gezond Hart, Gezonde Longen etc., ontworpen om te passen bij het leerniveau van de deelnemers. Er zijn ook een paar workshops die zijn ontworpen voor bepaalde populaties, zoals tienerzwangerschap. Het lesmateriaal is ontworpen op basis van samenwerking tussen de Health Promoters en leer- en onderwijsexperts in het veld. Elke presentatie is ontworpen om principes van hygiëne en gezond leven te leren om ziekte te voorkomen. Medische experts beoordelen ook elke presentatie.

Tijdens elke workshop worden folders met een samenvatting van de inhoud aan elke deelnemer gegeven.

Waar geven we gezondheidseducatie

 

Al deze activiteiten vinden plaats in Health Information Centres (HIC) in de townships van Zuid-Afrika (hoewel we op verzoek ook naar andere plaatsen gaan) en in Lesotho.

Deze gezondheidsinformatiecentra bevinden zich vaak in de gebouwen van onze partners. Dit helpt geld te besparen en bevordert de interactie en ondersteuning met andere instanties in het gebied.
Sommige van onze huidige HIC’s bevinden zich in de townships van Mfuleni, Khayelitsha, Langa, Kayamandi.

Elke HIC is gevestigd in het gebouw van een partner, namelijk respectievelijk Powerchild Campus, Baphumelele Childcare Centre, Langa Sports Centre (City of Cape Town) en The Legacy Centre. In deze HIC’s worden dagelijks inloopbezoekers en workshops bijgewoond, van maandag tot vrijdag, en soms in het weekend, afhankelijk van de vraag. ALLE DIENSTEN in deze centra zijn gratis.

Wat we zeggen is wat we doen.
Al onze activiteiten zijn grondig gedocumenteerd en kunnen worden ingezien in ons administratiekantoor. Uiteindelijk willen we ze ook online beschikbaar maken.

Bijvoorbeeld: Alle deelnemers geven ons hun persoonlijke informatie, waaronder I.D. nummer, adres, telefoonnummer etc. Elke keer dat ze een workshop bijwonen, ondertekenen ze de Aanwezigheidsregistratieformulieren. Medewerkers ondertekenen deze formulieren ook mee om aan te tonen dat ze lesgeven.

De Aanwezigheidsregistratieformulieren worden zorgvuldig bewaard, evenals de Curriculumregistratieformulieren (die laten zien welke cursussen van de BHE zijn gevolgd).

Sinds we gezondheidsvoorlichting geven, zijn we ons ervan bewust dat onze deelnemers, vooral de vrouwen en meisjes, vaak op vele manieren werden misbruikt, dus ontwikkelden we het programma GrowStronger! voor vrouwen. Growstronger! is een psychosociaal programma gericht op het helpen van vrouwen om te groeien in volwassenheid, zelfzorg en zelfrespect. We organiseren dit sinds 2017  en het wordt zeer goed ontvangen.

Ten slotte wordt elke week een verslag bijgehouden van het werk van elke gezondheidspromotor, zodat men alles kan vergelijken.